Kraj zimskog raspusta: Drugo polugodište za učenike počinje sutra

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavještava da će redovna nastava za drugo polugodište školske 2019/2020. godine početi u skladu sa školskim kalendarom, sutra, u srijedu 29.01.2020. godine.

Online nastava će se provoditi u slučaju proglašenja epizode „Uzbune“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola, izuzev za učenike osnovnih škola od I do IV čiji će roditelji dobiti upute npr. putem viber grupe za učenje i eventualne provjere.

Online nastava ima karakter redovne nastave, te se neće nadoknađivati.

Ova odluka je rezultat provedene ankete i dogovora Vijeća roditelja i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Ovom prilikom, u skladu sa ranije datim instrukcija resornog ministarsva, prilikom proglašavanja epizoda "Pripravnost" i "Upozorenje" preporučuju da djeca ne borave na otvorenom prostoru van zgrade u vrijeme malih i velikog odmora, da se časovi tjelesnog odgoja ne odvijaju u dvorištu škole, te se zabranjuje održavanje sportskih i kulturnih aktivnosti na otvorenom.

U skladu sa gore navedenim pozivajmo roditelje da se informišu putem medija i web stranice Vlade KS o donošenju odluka o proglašenju epizoda: „Pripravnost“ , „Upozorenje“ ili „Uzbuna“.

Ovim povodom, iz resornog ministarstva su poželjeli uspješan početak, puno sreće u drugom polugodištu u školskoj 2019/2020. godini i što manju koncentraciju zagađujućih čestica u zraku.