Ministar Kazazović i direktorica Čongo posjetili vrtiće “Ribica” i “Lužani”: I dalje ćemo podržavati rad predškolskih ustanova

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i direktorica Javne ustanove Djeca Sarajeva Jasmina Čongo posjetili su danas vrtiće “Ribica” u Hadžićima i “Lužani” na Ilidži, gdje su ih u toplom okruženju dočekali razigrani i radoznali mališani sa svojim odgajateljicama.

Ovom prilikom, djevojčice i dječaci su recitovali pjesmice, pjevali i pokazali gostima svoju omiljenu igricu.

Mališani su uručili ministru Kazazoviću i direktorici Čongo prekrasne likovne radove koje su napravili sa svojim učiteljicama.

“Ovo je najljepši trenuci mog posla, jer me raduje kad imam priliku da se družim s djecom”, istakao je ministar Kazazović te dodao kako će resorno ministarstvo i dalje nastaviti da podržava rad predškolskih ustanova, jer su odgoj i edukacija naše djece važni, a svako ulaganje u obrazovanje se na kraju isplati.

Odgajateljicama su uručili projektore s platnom, a one su im se zahvalile i naglasile kako Ministarstvo podržava rad njihovih ustanova i svojim zalaganjem daje podsticaj institucionalnom odgoju i obrazovanju.