Ministar Kazazović: Sutra očekujemo potpisivanje sporazuma, štrajk upozorenja prosvjetnih radnika se ne bi trebao održati

Nakon višednevnih pregovora između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade i Vlade Kantona Sarajevo sa predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja, resorni ministar Elvir Kazazović najavio je da se sutra očekuje potpisivanje sporazuma o realizaciji usaglašenih stavova.

Potpisivanjem ovog sporazuma, prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo će dobiti potrebne garancije o ispunjenju traženih zahtjeva te u utorak, 08. maja, ne bi trebali održati najavljeni štrajk upozorenja.

Kako je istakao ministar Kazazović, u toku je zajednička izrada teksta pomenutog sporazuma koji će sutra (ponedjeljak) 07. maja biti dostavljen Vladi KS na razmatranje i usvajanje, nakon čega bi i službeno trebao biti potpisan od strane resornog ministra i prvih ljudi Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS te Sindikata srednjeg i visokog  obrazovanja, odgoja, nauke i kulture KS Saudina Sivre i Faruka Bešlića.