Ministar Krivić posjetio O.Š. "Alija Nametak": Donirani tableti za potrebe online nastave

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić posjetio je danas Osnovnu školu "Alija Nametak" kojoj je uručena donacija od 20 tableta za učenike koji nisu imali sredstva za pristup internetu.

Kako je istaknuto, donirana oprema, koja je realizirana uz pomoć resornog ministarstva, mnogo će pomoći u realizaciji online nastave koja se u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u Kantonu sprovodi zbog proglašene pandemije koronavirusa.

Sredstva za pristup internetu donirala je kompanija Hit Coloseum iz Sarajeva, čiji je direktor Massimo Leban uručio donaciju direktorici škole Nerminki Hadžić.

Direktorica Hadžić upoznala je ministra Krivića o dosadašnjoj organizaciji i realizaciji online nastave u ovoj školi, te se zahvalila na vrijednoj donaciji.

"U svoje i u ime cijelog kolektiva, učenika i roditelja želim da se zahvalim Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS i kompaniji Hit Coloseum. U našu školu dolaze i učenici iz Dječijeg doma Bjelave i Sigurne kuće i dosta učenika nije imalo pristup online nastavi. Ovim smo riješili taj problem i osigurali da sva djeca imaju jednake uslove za pohađanje online nastave", rekla je direktorica Hadžić.