Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS: Pravilnikom će se regulisati organizacije takmičenja iz svih predmetnih oblasti

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović održao je danas sastanak sa predstavnicima nadležnih općinskih službi za pitanja obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Povod sastanka bio je razgovor o predstojećim općinskim takmičenjima iz svih predmetnih oblasti, kao i načinima prevazilaženja problema koji se javljaju prilikom njihove organizacije.

Kako je dogovoreno, bit će izrađen pravilnik kojim će se na jedinstven način regulisati kompletan proces organizacije takmičenja, koji nije funkcionisao na najbolji način u prethodnom periodu, te riješiti neka od ključnih pitanja.

U izradi pravilnika učestvovat će predstavnici resornog kantonalnog ministarstva, Prosvjetno-pedagoškog zavoda KS (PPZ) i općina.

Pravilnik će, između ostalog, definisati ko učestvuje u izradi testova, na koji način izbjeći zloupotrebe, kao i brojna druga relevantna pitanja u organizaciji svih takmičenja predviđenih kalendarom PPZ-a za jednu školsku godinu, istaknuto je ovom prilikom.