Prijem kod ministrice Bogunić: Čestitke i nagrade za sjajne olimpijke, učesnice Specijalnih olimpijskih igara

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić i pomoćnica za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Lamija Husić ugostile su danas učenice sarajevske Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Vesnu Mišić, Enu Ćatović i Hibu Sultanović. One su na nedavno održanim Svjetskim olimpijskim igrama za mlade s teškoćama u razvoju, kao predstavnice naše zemlje, osvojile jednu zlatnu i dvije bronzane medalje.

U ženskom unifield fudbalu Vesna je sa svojim suigračicama osvojila zlato, dok su Ena Ćatović u plivanju, u disciplini 25 metara prsno, i Hiba Sultanović u atletici, u disciplini 200 metara, osvojile bronzu.

Čestitajući učenicama na ovim sjajnim rezultatima, ministrica Bogunić je istakla kako su one “naša radost i ponos te da zaslužuju svaku vrste podrške”. Obećala je da će biti nagrađene kao i ostali talentirani učenici sarajevskih škola.

Prijemu su prisustvovali profesor tjelesnog odgoja i direktorica ove škole Aid Ahmetović i Inga Biščević koji su i ovom prilikom istakli da je to historijski uspjeh za školu te da je ona iznimno ponosna na uspjehe svojih učenica.