Uskoro raspisivanje Javnog poziva za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja učenicima koji se upisuju u prvi razred srednjih stručnih škola KS

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo raspisat će Javni poziv za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja učenicima koji se upisuju u prvi razred srednjih stručnih škola s područja Kantona Sarajevo u školskoj 2018/2019. godini.

Stipendije će biti odobrene za 105 učenika iz 11 različitih srednjih stručnih škola, a dobit će ih po pet najbolje rangiranih učenika upisanih u pomenute obrazovne ustanove, a na osnovu kriterija iz Javnog poziva.

Među kandidatima koji mogu aplicirati na ovaj javni poziv su učenici koji budu upisani u prvi razred i to na zanimanja: elektroenergetičar, elektroinstalater, bravar, zavarivač, plinski i vodoinstalater, operater na CNC alatnim mašinama, stolar, mesar, voćar- vinogradar- vinar, zavarivač, keramičar-podopolagač, moler-farbar, stolar, rasadničar, krojač, hemijski čistač, autolimar, rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina.

Nakon što bude raspisan, Javni poziv trajat će od dana objavljivanja do završetka Konkursa za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo za narednu školsku godinu.

Svi detalji Javnog poziva bit će objavljeni na web stranci Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS https://mon.ks.gov.ba/, kao i u dnevnom listu "Oslobođenje".