Više od 1000 sarajevskih srednjoškolaca posjetilo Memorijalni centar i mezarje u Potočarima

Hiljadu i osamdeset srednjoškolaca iz Kantona Sarajevo  posjetilo je protekle sedmice Memorijalni centar  i mezarje u Potočarima, u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS .

Tom prilikom, zajedno sa profesorima, odali su počast žrtvama genocida i prisustvovali historijskom času.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS tokom mjeseca oktobra organizirat će  posjete svih učenika drugih razreda srednjih škola Memorijalnom centru kako bi učili i upoznali se na neposredan način sa historijskim činjenicama vezanim za period agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do1995. godine, s posebnim osvrtom na događaje koji su prethodili julu 1995. godine, danu pada Srebrenice, kao i počinjenom genocidu nad civilima.

U posjeti Memorijalnom centru do sada su bili učenici Druge gimnazije, Gimnazije Obala, Srednje građevinsko-geodetske škole, Prve gimnazije, Srednje medicinske škole Sarajevo, Srednje medicinske škole Jezero, Srednje škole primijenjenih umjetnosti, Srednje škole metalskih zanimanja, Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole i Katoličkog školskog centra-Opća realna gimnazija.