Zaključci za sedam dana: Održano naučno savjetovanje „Bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnosti naroda Bosne i Hercegovine u školskom sistemu“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i u organizaciji Prosvjetno-pedagoškog zavoda održano je naučno savjetovanje „Bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnosti naroda Bosne i Hercegovine u školskom sistemu BiH“.

Cilj savjetovanja bio je naučno rasvijetliti pitanja vezana za naziv nastavnog predmeta u osnovnim i srednjim školama čiji se sadržaj temelji na izučavanju jezika koji su u službenoj upotrebi u BiH i književnosti naroda Bosne i Hercegovine.

Na skupu su učestvovali su vodeći profesori sa univerziteta u Zenici, Bihaću, Tuzli, Mostaru i Sarajevu, resorna ministrica Zineta Bogunić, predstavnici stručnih aktiva nastavnika/profesora osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, te predsjednici Udruženja direktora osnovnih škola i Zajednice direktora srednjih škola KS.

Kako je najavljeno, Naučni odbor koji sačinjavaju stručnjaci u ovoj oblasti, u roku od sedam dana dostavit će zaključke ovog savjetovanja resornom ministarstvu i Prosvjetno-predagoškom zavodu KS na dalje postupanje.