Završeni radovi na dijelu objekta Osnovne škole „Čengić Vila I“

U Osnovnoj školi „Čengić Vila I“ danas su završeni radovi koji se odnose na povećanje energetske efikasnosti dijela školskog objekta, a koji su izvedeni uz pomoć grant sredstava Vlade Japana, Ministarstva za obrazovanje,nauku i mlade KS, te podrške Općine Novo Sarajevo.

Ovim povodom, učenici i nastavnici su pripremili prigodan kulturno – zabavni program kojem su prisustvovali ambasador Japana Hideyuki Sakamoto, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Istaknuto je kako je riječ o vrlo važnom projektu koji će učenicima i osoblju ove osnovne škole osigurati bolje uvjete za rad.

“Općina je u saradnji sa resornim ministarstvom i uz podršku UNDP-a BiH obezbijedila i preostali dio sredstava kako bi se u cijelosti završili radovi na povećanju energetske efikasnosti ovog školskog objekta”, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je ovo samo jedan u nizu projekata i aktivnosti koje se provode s ciljem poboljšanja odgojno-obrazovnog procesa na području ove općine za šta je i ove godine u Budžetu izdvojeno više od milion KM.

Ministar Kazazović zahvalio se Vladi Japana na podršci u realizaciji ovog projekta, te Općini Novo Sarajevo koja, iako ova oblast nije u njenoj nadležnosti, izdvaja značajna sredstva za što bolju edukaciju u novosarajevskim osnovnim školama.

Nakon zvaničnog dijela programa, dodijeljene su zahvalnice općinskom načelniku, resornom ministru i ambasadoru Japana, nakon čega je upriličen obilazak izvedenih radova.