Kraj prvog polugodišta

Dragi učenici/ice došli smo do kraja prvog polugodišta školske 2020/2021. godine i kraja kalendarske godine. Godina koja je iza nas bila je puna izazova i iskušenja te ste često morali ulagati dodatne napore prilikom suočavanja sa novim i neočekivanim stresnim događajima. Online platforme, online predavanja, online roditeljski sastanci - to je postao vaš uobičajeni riječnik zbog pandemije izazvana virusom COVID-19 koja je donijela promjene cijelom svijetu.

Vjerujem da se pandemija bliži kraju i da ćete drugo polugodište školske 2020/2021. godine početi u svojim školskim klupama i poznatom školskom okruženju, uz nezamjenjive direktne interakcije sa vršnjacima i nastavnicima.

Uz snažnu podršku vaših roditelja, nastavnika i vršnjaka uspješno ste odgovorili izazovima kao što su realizacija nastave u online okruženju, problemi u konekciji, audio i video uključivanjima u nastavu, rješavanju zadataka te reduciranog druženja sa vršnjacima i nastavnicima. Iznenada vaše kuće su postale učionice, a vaše učionice su bile prazne, u tišini koju nije remetio zvuk školskog zvona.

U januaru idete na zasluženi raspust, želim vam dobro zdravlje, puno lijepih trenutaka i molim vas da i dalje poštujete propisane epidemiološke mjere kako biste zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje vaših porodica.
Želim vam dobro zdravlje i sretan nastavak školovanja.