Obavijest - udžbenici

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja, a prema dobivenim podacima iz škola, za novu školsku godinu, izvršilo nabavku besplatnih udžbenika za učenike II, III i IV razreda osnovnih škola koji su u stanju socijalne potrebe. Za učenike koji ove školske godine prvi put sjedaju u školske klupe, Općina Centar će osigurati udžbenike, ruksake i školski pribor, a ostale općine u Kantonu Sarajevo, osim Općine Ilijaš, ruksake i školski pribor.
Također, želimo Vas obavijestiti da smo za novu školsku godinu uputili dopis školama da učenici koriste iste udžbenike koji su bili na spisku kao i prethodne godine, osim onih koji su, eventualno, u međuvremenu dobili negativnu recenziju.

Informacije o opremi koja je potrebna za nastavni predmet Tjelesni i zdravstveni odgoj, školski pribor i ostali neophodni materijal za nastavu dobit ćete od učitelja/razrednika, odnosno direktora škole ili pročitati na web stranici škole.

Sretan polazak u školu za prvačiće kao i sretan početak školske godine svim ostalim učenicima i učenicama.