Učenici Osnovne škole „Osman Nakaš“ dobili novi školski namještaj

Sarajevske osnovne škole u potrebi su za školskim namještajem koji se s vremenom troši i mijenja. Ovaj put su potrebu za školskim namještajem prepoznali su dobri ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa stalnim mjestom boravka u Njemačkoj.
Tako je protekle sedmice Osnovnoj školi Osman Nakaš u Sarajevu doniran kontingent polovnih školskih klupa i stolica.

Školske stolice i klupe su prevezene iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu te dostavljene uposlenicima Osnovne škole Osman Nakaš.

„Naši prijatelji iz Njemačke su prepoznali potrebe škole, tim više što smo bili u potrebi za novim i funkcionalnijim klupama i stolicama koje će omogućiti djeci ugodnii boravak u školi. Donirani stolovi i stolice predviđeni su za djecu školskog uzrasta tim više što su stolice anatomski oblikovane i prilagođenje zdravom sjedenju u učionici. Ovo je plemenit i human gest, te se ovim putem u ime djece koja pohađaju nastavu u osnovnoj školi Osman Nakaš zahvaljujem grđanima Bosne i Hercegovine koji su odabrali baš našu školu“, istakla je Aida Mikić, direktorica Osnovne škole Osman Nakaš u Sarajevu.

U resornom ministarstvu naglašavaju kako je ovo posebno bitna akcija koja je dobrodošla pred sam početak nastavnog procesa, te se nadaju da će nove stolice i klupe učenicima omogućiti kvalitetniji boravak u školi a nastavnom osoblju omogućiti ugodniji rad i pregled interne strukture odjeljenja.

„Kontakt sa donatorima iz Njemačke inicijalno je ostvaren tokom redovnih sastanaka koje u resornom ministarstvu održavamo svakog posljednjeg petka u tekućem mjesecu. Sretan sam što je akcija „Petak s ministrom“ ostvarila direktan uticaj ka poboljšanju učenja i boravka učenika u školskim klupama. Međutim, moramo se zahvaliti i umirovljenom prosvjetnom radniku Matiji Lapendi koji je svojim angažmanom dao veliki doprinos pri realizaciji ove vrijedne akcije, naglasio je prof. dr. Damir Marjanović