U prvom upisnom roku u srednje škole Kantona Sarajevo upisano 3.479 učenika

Konačne rang liste prvog upisnog roka u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo objavljene su danas, 4.7.2019. godine u 16.00 h na web stranici: https://upis.emis.edu.ba
Trenutkom objave konačnih rang lista, učenici stiču pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u sklopu upisne kvote.
Konačne rang liste više se ne mijenjaju.

U prvom upisnom roku u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo ukupno je primljeno putem online sistema 3.479 učenika.
Broj učenika koji su izvršili izbor, a nisu primljeni je 146.
Preostali broj učenika upisao se u Katolički školski centar – gimnaziju i medicinsku školu i specijalne srednje stručne škole, gdje se upis odvijao u skladu sa Konkursom za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2019/2020. godini.

Preostalo je još 350 slobodnih mjesta u 17 javnih srednjih škola za upis u prvi razred, a na koje će se moći upisati putem online sistema (https://upis.emis.edu.ba) učenici koji se nisu uspjeli upisati u srednju školu u prvom upisnom roku.

Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku koji će biti objavljen u utorak 9. jula 2019. godine i bit će otvoren do 11. jula 2019. godine, a isti će se također provoditi putem online sistema.
Konačni rezultati upisa u srednje škole Kantona Sarajevo za drugi upisni rok bit će objavljeni u četvrtak 11. jula 2019. godine iza 17.00h.