Izvršena komisijska primopredaja dužnosti u JU "Djeca Sarajeva"

Jučer je u popodnevnim satima izvršena primopredaja dužnosti v.d. direktora JU "Djeca Sarajeva". Nakon sto se bivša v.d. direktora Arzija Mahmutovic nije pojavila na radnom mjestu, a tehnički sekretar JU "Djeca Sarajeva" obavijestio novoimenovanu v.d. direktoricu Vasviju Jajetović da se ključevi službenih prostorija nalaze u posjedu gospođe Mahmutovic te da se nije odazvala pozivima tehničkog sekretara ustanove i ostalim pokušajima da je se kontaktira, novopostavljena v.d. direktorice Vasva Jajetović je u službene prostorije ušla uz asistenciju policije.
Primopredaju je izvršila komisija sastavljena od rukovodilaca organizacionih jedinica u okviru JU "Djeca Sarajeva", koji su novopostavljenoj v.d. direktorici dostavili pisane izvještaje o stanju u oblastima za koje su odgovorni. Komisija za primopredaju dužnosti je u prisustvu policije i dva službenika Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo u svojstvu svjedoka, obavila popis svih zatečenih stvari te je sačinjena službena zabilješka policije.

Ministarstvo obrazovanja i nauke žali što je do primopredaje moralo doći pod ovim okolnostima, ali je efikasno funkcionisanje sektora predškolskog odgoja i zaštita javnog interesa u ovom slučaju imala primat.

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS zatražiće u toku dana od novoimenovane v.d. direktorice da u najkraćem mogućem roku, ali ne duzž od deset dana, podnese sveobuhvatan izvještaj Ministarstvu o zatečenom stanju u JU "Djeca Sarajeva". Ministarstvo poziva novoimenovanu v.d. direktoricu da bivšoj direktorici, Arziji Mahmutović, osigura pravo na rad i omogući joj povratak na radno mjesto koje je imala prije postavljanja na mjesto direktorice.