Čestitka za Dan škole

Dragi direktori/ice, nastavnici/ice, školsko osoblje, učenici/ce, roditelji,

U mjesecu maju smo postali bogatiji za veliki broj škola. Tako i danas imamo čast čestitati Dan škole sljedećim školama: Javna ustanova Osnovna škola „Hadžići“, Javna ustanova Osnovna škola „Alija Nametak“, Javna ustanova Osnovna škola „Saburina“, Javna ustanova Osnovna škola „Hašim Spahić“ i Javna ustanova Osnovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“.
Najteži zadatak u svim društvima, pa tako i u našem, jeste odgajanje i osposobljavanje čovjeka za sopstveni život i zajednicu u cjelini, a to je ono što upravo Vi radite i to se mora cijeniti i uvažavati. Vaše škole su odlični primjeri kako se to radi strpljivo, kvalitetno i sa ljubavlju. U ovim trenucima možemo Vam samo uputiti riječi hvale za Vaš rad u toku odvijanja online nastave.
U nadi da ćete i u budućnosti nastaviti predano raditi te štititi ugled Vaše škole i najbolji interes učenika, ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i u svoje lično ime, upućujem Vam iskrene čestitke za Dan škole uz želju za zdravlje te mnogo sreće i još mnogo dobrih rezultata.

Vaš ministar,
Anis Krivić