Održan webinar o inovativnom izvođenju hibridne nastave i razvijanju predčitalačkih vještina kod učenika razredne nastave

Ministar Anis Krivić pozdravio je sinoć učesnike webinara o inovativnom izvođenju hibridne nastave i razvijanju predčitalačkih vještina kod učenika razredne nastave.

Webinaru je prisustvovalo oko 190 nastavnika kojima se ministar Krivić zahvalio na želji da se dodatno usavršavaju i unapređuju svoje kompetencije uprkos svim obavezama i zadacima koje imaju u ovom periodu.

Predavači prof.dr. Nezir Halilović i profesorica razredne nastave Aida Jerlagić su, na inovativan i kreativan način, ukazali na značaj i mogućnosti koje pruža hibridno učenje te načine razvijanja predčitalačkih vještina kod naših najmlađih učenika kao i izazove sa kojima se nastavno osoblje susreće.

Hibridno učenje, kao kombinacija najboljih postupaka iz tradicionalne i online nastave, omogućava višestruku interakciju i aktivno sudjelovanje učenika u procesu učenja, problemski pristup rješavanju zadataka i diskusiju te razvijanje kritičkog mišljenja kod učenika.

Ministar je, u svom pozdravnom govoru, također, obavijestio učesnike da su poduzete aktivnosti za nabavku laptopa za nastavnike kako bi se osigurala bolja infrastruktura za izvođenje nastave.