Održan webinar za nastavnike „Google aplikacije u online nastavi – primjeri primjene“

I ove sedmice Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, u saradnji sa UNICEF-om, realizuje webinare za nastavnike, roditelje i učenike.

„Google aplikacije u online nastavi – primjeri primjene“ je tema webinara koji se održao u 17:00 sati, a prisustvovalo je više od 200 nastavnika iz cijele Bosne i Hercegovine kao i regije.

Profesorica informatike i edukatorica večerašnjeg webinara Azra Kreho predstavila je široki spektar mogućnosti Google aplikacija koje znatno unaprjeđuju online nastavu i olakšavaju pripremu časa i digitalnog sadržaja. Izrada online zajedničke prezentacije, upravljanje kontaktima, kalendarom, kreiranje web stranice sa posebnim osvrtom na projektnu nastavu u 9. razredom, upotreba alata Hangouts, Meet, table Jamboard, zatim kreiranje albuma, kolaža, animacija i postavke dijeljenja materijala su samo neke od predstavljenih mogućnosti.

Nakon jednostavnog, ali ipak detaljnog predstavljanja Google aplikacija, učesnici su imali priliku da postave dodatna pitanja i razmjene svoje primjere dobre prakse. Ono oko čega su se svi učesnici složili jeste da web alati pružaju mogućnosti koje uveliko mogu da, na kreativan i zanimljiv način, unaprijede nastavni proces.

Zahvaljujemo se svim učesnicima večerašnjeg webinara i očekujemo vas i sutra, u 17:00 sati, a tema je „Rad sa audio fajlovima i audio projekti u online nastavi.“