Održana edukacija o upotrebi platforme eTwinning

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo održana je prezentacija platforme eTwinning i edukacija za upotrebu iste za nastavnike matematike, informatike, engleskog jezika i nastavnike razredne nastave.
Srednja ekonomska škola Sarajevo bila je domaćin škola za održavanje navedene edukacije.
Cilj edukacije je upoznavanje nastavnika sa platformom eTwinning, mogućnostima koje nudi u profesionalnom razvoju nastavnika te načine razvijanja saradnje, razmjenjivanje znanja i iskustva kao i realizacije projekata u okviru jedne od najzanimljivijih obrazovnih zajednica u Europi.
Edukaciju su vodile nastavnice, eTwinning ambasadorice BiH koje su se pokazale uspješne već duži niz godina: Lejla Hujdur, Lejla Mušanović, Mirela Avdibegović i Nada Sokolović.

Ovaj način edukacije se pokazao kao dobar primjer prakse razmjene znanja i iskustava u cilju poboljšanja kompetencija nastavnika u Kantonu Sarajevo.
Platforma eTwinning promoviše saradnju škola u Euvropi korištenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) pružajući podršku, alate i usluge za škole, te također, nudi mogućnosti za besplatno i kontinuirano online stručno usavršavanje za nastavnike.
Program eTwinning je uveden 2005. godine kao glavna aktivnost Evropske komisije i eLearning programa, te se uspješno integrisao u Erasmus+, program Evropske unije u oblasti obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine.