We are the world

Već drugi mjesec u Kantonu Sarajevo zbog pandemije COVID-19 odvija se online nastava, koja je pred nastavnike i učenike postavila brojne izazove. Ipak i jedni i drugi su dali svoj maksimum i iskoristili ovo novo stanje i novi vid nastave da razviju svoj kreativni i inovativni potencijal što više mogu. Brojni su primjeri dobre prakse koju su uradili. Jedan od nedavnih sjajnih primjera je i vijest koja je obradovala sve ljubitelje muzike, a dolazi iz Srednje muzičke škole Sarajevo.

Tim škole na čelu sa nastavnicom Željkom Andrić, pružio je učenicima priliku da radom na zejedničkom projektu koji je rezultirao muzičkim videom, steknu nova iskustva, vještine i znanja, kroz povjerenje i opuštenu atmosferu su izrazili svoju kreativnost i sve ono što su naučili od svojih vrijednih nastavnika i to podijeli s javnosti.

Ministarstvo ovom objavom želi pohvaliti sve učesnike ovog projekta, koji je pozitivno uticao na situaciju vezanu s obrazovanjem i epidemiju covid-19, za njihov talenat i trud te im dati poticaj i motivaciju za daljnje stvaranje.

Da muzika ne poznaje prepreke i da je njen jezik poznat cijelom čovječanstvu, pokazuje njihov video koji je nastao kao izazov Covidu-19 od strane članova hora Srednje muzičke škole Sarajevo. A da tehnika ne smije biti izazov nekim zadacima pokazali su nam to učenici koji koristeći samo svoje mobitele stvaraju ovakva za njih i nas velika i uspješna djela.

SOLISTI HORA (po redoslijedu pojavljivanja): Irnes Divjan (vokal i gitara), Ishak Kušumović (klavir), Iman Pašić, Nejra Bajramović, Maida Puriščević, Nedim Seferović, Sulejman Ćuhara, Emina Ivazović, Medina Ivazović, Adna Svraka, Ella Piknjač, Andrea Marković, Hanadi Karić i Stjepan Vranjković (cajón).

ČLANOVI HORA: Adis I., Adna K., Ajdin T., Ajnija G., Alma A., Amina K., Amina S., Ana M., Anida B., Anja T., Arman L., Azra I., Benjamin M., Benjamin T., Dženita O., Eldin Z., Emi T., Emma M., Erna P., Esad B., Eva N., Hajrudin Dž., Indira M., Inela K., Ines K., Iris N., Janet M., Jasmina M., Kerim R., Lamija Dž., Lara H., Lucija R., Melika K., Mirnes D., Muhamed B., Nedim S., Rasema S., Rijad Š., Samir B., Sara B., Sara L., Sergej L., Sven S., Teo K., Vedad Č. i Vedrana D.

Dirigent hora Srednje muzičke škole Sarajevo: profesor Željka Andrić

Mix & master: Irnes Divjan (učenik Srednje muzičke škole Sarajevo)

Video obrada: Studio Mehic

LINK:https://www.youtube.com/watch?v=-PVGxu8NL5g