Skip to main content
Please wait...

Dodijeljena sredstva za 16 projekata za mlade,  Ministarstvo poziva udruženja da se prijave na novi  Javni poziv za podršku ovakvim projektima

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo dodijelilo je 75.762,14 KM za realizaciju 16 projekata za mlade, koji su ispunili uvjete i kriterije za dodjelu sredstava po Javnom pozivu. 

Resorni ministar Pavle Krstić je potpisao ugovore sa 16 predstavnika udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija, čiji su projekti prihvaćeni za sufinansiranje po Konačnoj rang listi po Javnom pozivu za sufinansiranje udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija za projekte za mlade iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Kako ističu iz Ministarstva, kriteriji za javni poziv su oblikovani na način da potaknu i osnaže mlade ljude, da se aktivnije uključe u ostvarenje ciljeva Strategije prema mladima Kantona Sarajevo. 

Za ovu namjenu  u ovoj godini ostalo je još 35.000 KM neutrošenih sredstava  te je za njihovu dodjelu Ministarstvo raspisalo Javni poziv za sufinansiranje udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija za projekte za mlade iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu (II dio) koji je objavljen na zvaničnoj web stranici Ministarstva. https://mon.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/javni-poziv-za-sufinansiranje-udruzenjaneprofitnih-organizacija-i-studentskih-0 

"Ovim putem pozivamo sva udruženja/neprofitne i studentske organizacije da apliciraju na navedeni javni poziv, te dostave svoje prijedloge projekata",  poručili su iz Ministarstva.

Slika