Skip to main content
Please wait...

MINISTRICA MESIHOVIĆ ODRŽALA SASTANAK S REKTOROM UNIVERZITETA U SARAJEVU PROF.DR. RIFATOM ŠKRIJELJOM

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Rifat Škrijelj posjetio je Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade, gdje je s ministricom, prof.dr.Adnom Mesihović razgovarao o unapređenju visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, akreditaciji visokoškolskih ustanova i o saradnji Univerziteta i  Ministarstva.

Ministrica Mesihović je upoznala rektora s planovima Ministarstva, te istakla važnost saradnje i zajedničkog djelovanja Ministarstva i Univerziteta, s ciljem unapređenja studentskog standarda, povećanja ulaganja u naučnoistraživački rad i potenciranja izvrsnosti u svim segmentima visokog obrazovanja i nauke.

Rektor Škrijelj je govorio o izazovima s kojima se Univerzitet susreće, okolnostima u kojima fakulteti djeluju, te prioritetima i problemima koje je potrebno rješavati kroz zajedničko djelovanje Univerziteta i Ministarstva, a sve s ciljem kontinuiranog razvoja Univerziteta u Sarajevu i unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja.

Rektor je poželio sreću u radu ministrici i predstavnicima Ministarstva, te istakao kako će saradnja Univerziteta i Ministarstva u budućnosti biti intenzivnija.

Sastanku su prisustvovali i prorektor za finansije Univerziteta Tarik Zaimović, te pomoćnici ministrice za finansije i nauku Nihad Šeta i Azemina Njuhović.

Slika