Skip to main content
Please wait...

MINISTRICA MESIHOVIĆ S PREDSTAVNICIMA STUDENTSKOG PARLAMENTA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović održala je inicijalni sastanak s predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) Imranom Pašalićem i Rijadom Crvenjakom.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo što je sastanak pružio priliku za otvaranje dijaloga između Studentskog parlamenta i Ministarstva, naglasivši da očekuje dalju konstruktivnu saradnju s ciljem unapređenja kvaliteta studentskog standarda u Kantonu Sarajevo.

Predstavnici Studentskog parlamenta su predstavili projekte koje planiraju realizirati, uz podršku resornog ministarstva. Pohvalili su proaktivno djelovanje Ministarstva u prethodnom periodu, s posebnim osvrtom na posljednje inicijative usmjerene na nagrađivanje najboljih mladih naučnika i studenata, te vrednovanje njihovog uspjeha, rada i uloženog truda.

Predsjednik SPUS-a Pašalić je istakao kako se već primjete promjene u djelovanju Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

"Drago nam je da se osjete promjene u samom Ministarstvu i da je iskazana spremnost za saradnju sa studentima i unapređenju studentskog standarda u svakom smislu, a posebno nas raduje što ćemo zajedno pristupiti rješavanju problema školarina studenata koji spadaju u 'posebne kategorije', a nemaju prebivalište u Kantonu Sarajevo", zaključio je Pašalić.

Slika