Skip to main content
Please wait...

Drugi validacijski sastanak

Datum

U ponedjeljak, 30. oktobra 2023.g. u Sarajevu, u organizaciji Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) održan je drugi validacijski sastanak na kojem je prezentovan nacrt akcionog plana, prioriteta i pripadajućih mjera prednacrta Strategije za razvoj nauke Kantona Sarajevo 2024-2027. Proces izrade Strategije vodi Ekpertni tim Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo uz tehničku podršku tima eksperata Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. Cilj procesa je kreirati strategiju usmjerenu prema budućnosti koja će pokretati rast i prosperitet nauke, istraživanja i inovacija u Kantonu Sarajevo.

Izrada Strategije za razvoj nauke Kantona Sarajevo podržana je u okviru projekta „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“ (EGG2), koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, a finansira Vlada Kraljevine Norveške.

Validacijskom sastanku prisutvovali su predstavnici institucija koje su nosioci naučnoistraživačke djelatnosti, predstavnici ministarstava nadležnih za oblasti nauke, tehnologije i inovacija, predstavnici javnog i privatnog sektora te civilnog društva.  

Trajno
Standardno