Skip to main content
Please wait...

Ministrica Mesihović održala radni sa sastanak s direktorom TVSA o promociji nauke mlađim populacijama

Datum

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo prof. dr. Adna Mesihović s pomoćnicom za nauku mr. sci. Azeminom Njuhović održala je radni sastanak s direktorom Televizije Sarajevo Harisom Dučićem, a vezano za buduću saradnju.

Cilj ovakve saradnje jeste kreiranja određenih TV formata i edukativnih programa koji bi imali za cilj približavanje nauke mlađim populacijama.

Ministarstvo sa Televizija Sarajevo - tvsa.ba namjerava da kroz navedene programe prezentira i značajne naučne rezultate i uspjehe koje su ostvarili naučnici iz Kantona Sarajevo, ali i šire, a ostvareni su kroz projekte koji su sufinansirani programima Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

Ministrica Meishović se zahvalila prisutnima na konstruktivnom sastanku, te naglasila značaj ove saradnje.

 “Približavanjem nauke široj javnosti rezultirat će stvaranju informisanog društva i podržavanju napretka u različitim oblastima. S toga je ovaj radni sastanaka jako značajan i raduje me intenziviranje saradnje na ovu temu Ministarstva i Televizije Sarajevo”, istakla je ministrica Mesihović.

Obje strane saglasne su da se promocija i popularizacija nauke može realizovati kroz različite formate, ali da oni moraju biti osmišljeni i realizirani tako da se postignuti naučni rezultati predstave najširoj publici tako da budu bliski i razumljivi gledaocu s ciljem podizanja znanja i svjesnosti javnog mijenja o važnosti i vrijednosti nauke u našem društvu.

Trajno
Standardno