Skip to main content
Please wait...

Nove prilike za unapređenje znanja i vještina u okviru webinara Ministarstva odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo

Datum

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u saradnji sa UNICEF-om i ove sedmice nastavlja sa intenzivnom edukacijom profesoinalaca koji djeluju u nastavnom procesu – redovnom, kombinovanom i online okruženju. I ove sedmice nas očekuje serija izuzetno zanimljivih i korisnih predavanja koji imaju za cilj približiti svim akterima obrazovnog procesa ishodišno orijentiranu nastavu, ali i pomoći nizom primjera iz prakse kako kreirati inspirativno i učinkovito okruženje za rad sa djecom i mladima u nastavi.

Webinari će se realizirati po sljedećem rasporedu:

DATUM: 23.02.2021. (utorak) TEMA: Genially, Book Creator i Story Jumper u nastavi i eTwinning projektima“ PREDAVAČ: Nada Sokolović i Mirela Avdibegović LINK ZA PRIJAVU: https://bit.ly/3bu7oyl (Za učešće na webinaru obavezna je prijava putem linka).

DATUM: 24.02.2021. (srijeda) TEMA: „Tehničke škole u korak sa vremenom“ PREDAVAČ: Denis Čolović i Amer Omanović LINK ZA PRIJAVU: https://bit.ly/2Meam1k (Za učešće na webinaru obavezna je prijava putem linka).

DATUM: 25.02.2021. (četvrtak) TEMA: „Poduzetništvo kao predmet -Poduzetništvo u poslovnom svijetu“ PREDAVAČ: Lejla Halkić LINK ZA PRIJAVU: https://bit.ly/2ZEC1eT (Za učešće na webinaru obavezna je prijava putem linka).

Obavijest o pristupu webinaru će biti dostavljena prije početka webinara na e-mail učesnika navedenog kao kontakt u prijavnom obrascu.

Pozivamo vas da nam se i ove sedmice priključite u namjeri da zajedno iznađemo rješenja za poteškoće u nastavi, steknemo nova znanja, razmijenimo iskustva i korisne savjete. Jedino zajedničkim snagama možemo unaprijediti nastavni proces u novonastaloj situaciji i učiniti učenje kreativnim i svrsishodnim za svu našu djecu.

Za sve one koji žele proširiti svoja znanja i vještine webinari su u potpunosti besplatni i otvoreni. Dovoljno je prijaviti se putem linkova navedenih u tekstu.

Radujemo se novim susretima.