Skip to main content
Please wait...

Poziv za prijavu na seminar o osnaživanju i ponosu mladih Roma s ciljem obilježavanje Međunarodnog dana Roma - Mladi Romi zajedno 2024

Datum

Po obavijesti Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Zajedničko vijeće za mlade (CMJ) Vijeća Evrope poziva na seminar o osnaživanju i ponosu mladih Roma s ciljem obilježavanje Međunarodnog dana Roma - Mladi Romi zajedno 2024, koji će se održati 5-8 april 2024. godine u Evropskom centru za mlade u Strazburu.

Vijeće Evrope (Odjel za mlade i Tim Roma i putnika) obilježava Međunarodni dan Roma tako što, između ostalog, okuplja romske omladinske organizacije i mlade Rome u Evropskom omladinskom centru kako bi slavili i spojili svoje brige i težnje.

Seminar Mladi Romi zajedno 2024 okupiće mlade koji su omladinski lideri i/ili omladinski radnici u zajednicama i organizacijama Romi i putnici širom Evrope. Seminar ima za cilj osnaživanje romskih omladinskih lidera iz cijele Evrope kako bi ostvarili svoj potencijal kroz pozitivno djelovanje i narative koji slave romski identitet i kulturnu raznolikost na Međunarodni dan Roma.

Rok za dostavljanje prijava je 25. februar 2024. godine. Prijave se popunjavaju Online putem web stranice

https://youthapplications.coe.int/.

Trajno
Standardno