Skip to main content
Please wait...

Prijava učešća na trening kursu "Ljudska prava - naša prava"

Datum

Pozivamo sve zainteresovane mlade da se prijave na trening na temu obrazovanja o ljudskim pravima "Ljudska prava - naša prava".

U periodu od 14. do 17. septembra 2023. godine u Banjaluci, izabrani učesnici i učesnice učestvovat će u različitim radionicama na temu ljudskih prava, medijskom izvještavanju o istima i strategijama življenja i promovisanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini.

Ljudska prava predstavljaju temeljne vrijednosti koje su ključne za izgradnju pravednog i inkluzivnog društva. Njihovo poštivanje zahtijeva angažman svih sudionika - vlasti, civilnog društva i pojedinaca. Samo kroz zajedničke napore možemo osigurati da svako može uživati u svojim pravima i dostojanstvu, bez obzira gdje se nalazio i kome pripadao.

U dobu kada se pojam ljudskih prava zloupotrebljava, minimizira i banalizuje, edukacija o njima postaje nužnost da bismo živjeli jednakopravnost, ravnopravnost i pravednost. Mali koraci su bolji od stajanja u mjestu - bilo kakav napredak je korak naprijed, pa tako i izgradnja inkluzivnog, pravednog i solidarnog društva.

Ukoliko si mlada osoba i imaš od 18 do 30 godina, društveno si angažovana, nepravda i nejednakost te ljute i želiš da malim koracima stvoriš pozitivnu klimu u svojoj lokalnoj zajednici, onda je ovaj trening za tebe!

Sve informacije o pozivu i načinu prijave mogu se naći na web linku ispod:
Call for participants: Compass training course in Bosnia and Herzegovina - Human Rights Education Youth Programme (coe.int). 

Trajno
Standardno