Skip to main content
Please wait...

U Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš danas je svečano otvoren multifunkcionalni prostor za mlade

Datum

U Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ u Ilijašu danas je svečano otvoren multifunkcionalni prostor za mlade.

Otvorenju su prisustvovali ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Anis Krivić, Stručna saradnica za pitanja mladih MONKS-a, Lejla Abazović, načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš Amir Džafo, Sanja Zagorac-Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš, Elma Glamoč predsjednica omladinske ogranizacije „Carpe diem“, Stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš Enisa Mešetović, Zorana Tovilović ispred Instituta za mlade KULT, Mirela Kurtović i Đenana Šehić polaznice obuke UMiD,te drugi predstavnici, nastavnici škole, i ostali gosti.

„Ovo jeste jedan svijetli primjer, vrlo afirmativno, ali i s druge strane moram da kažem da ovo nije dovoljno, nije odgovor sistema kada govorima o politikama prema mladima. Lokalna zajednica se potrudila i napravila prostor za mlade koji je došao iz potrebe. Ove godine je KS ima rekordan broj sredstava koje je uložio u mlade. Mi smo danas posjetili prostorije i sasvim je sigurno da ćemo utvrditi na koji način mi konkretno možemo pomoći“, istakao je ministar Anis Krivić.

“Iskrene čestitke upućujemo povodom otvorenja Centra, u svoje ime, i u ime Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, te se nadamo da će mnogo kreativnih ideja da se izrodi i da će biti društveno korisni”, dodao je ministar Krivić.