Skip to main content
Please wait...

OBILJEŽENA 50. GODIŠNJICA POSTOJANJA FAKULTETA ZDRAVSTVENIH STUDIJA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Datum

Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu je svečanom akademijom proslavio 50. godišnjicu postojanja. U prekrasnom ambijentu Vijećnice, uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, održana je svečana akademija koja je okupila istaknute ličnosti i predstavnike ustanova značajnih za razvoj ovog fakulteta.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović, pomoćnica ministrice za visoko obrazovanje, nauku i mlade Azemina Njuhović te rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj u svojim obraćanjima, čestitali su dekanesi Azriji Pašalić na ovom važnom jubileju. Ministar Hasanović i pomoćnica Njuhović najavili su i ubuduće podršku za nastavak razvoja prema vrhunskom obrazovanju i izvrsnosti u oblasti zdravstva.

Uz uručenje priznanja i zahvalnica, ova svečanost je bila prilika da se istakne neizmjerni doprinos institucija i pojedinaca u razvoju i prosperitetu Fakulteta. Njihov trud je temelj na kojem se gradi dalji napredak ove institucije. Dekanesa Pašalić ovom prilikom se zahvalila svima koji su bili dio ove 50-godišnje priče.

U ime Vlade Kantona Sarajevo zahvalnicu je preuzeo ministar Hasanović. Među zvanicama su bili i zahvalnice dobili i dopredsjedavajući i dopresjedavajuća Skupštine KS Vibor Handžić i Danijela Kristić, te brojni drugi članovi društvene zajednice i predstavnici institucija.

Trajno
Standardno