Skip to main content
Please wait...

Sastanak ministrice Mesihović sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu

Datum

Prof.dr. Adna Mesihović, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, održala je incijalni sastanak sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), Imranom Pašalićem i Rijadom Crvenjakom.

Ministrica je izrazila svoje zadovoljstvo što je sastanak pružio priliku za otvaranje dijaloga između Studentskog parlamenta i Ministarstva, naglasivši da očekuje dalju konstruktivnu saradnju s ciljem unaprjeđenja kvaliteta studentskog standarda u Kantonu Srajevo.

Predstavnici Studentskog Parlamenta su predstavili ministrici projekte koje planiraju realizirati uz podršku resornog ministarstva. Studenti su pohvalili proaktivno djelovanje Ministarstva u prethodnom periodu, s posebnim osvrtom na posljednje inicijative usmjerene na nagrađivanje najboljih mladih naučnika i studenata, te vrednovanje njihovog uspjeha, rada i uloženog truda.

Na sastanku je predsjednik SPUS-a Imran Pašalić istakao kako se već primjete promjene u djelovanju Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade.

"Drago nam je da se osjete promjene u samom Ministarstvu i da je iskazana spremnost za saradnju sa studentima i unapređenju studentskog standarda u svakom smislu, a posebno nas raduje što ćemo zajedno pristupiti rješavanju problema školarina studenata koji spadaju u "posebne kategorije", a nemaju prebivalište u Kantonu Sarajevo", zaključio je Imran Pašalić.

 

Trajno
Standardno