Skip to main content
Please wait...

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni  i Hercegovini obavijestila je Ministarstvo da je otvoren poziv za apliciranje za Hubert H. Humprey program za ademsku 2022/2023. godinu.

Ovaj program je dio Fulbright  programa, namijenjen je profesionalcima i pruža mogućnost usavršavanja u SAD-u u razdoblju od deset mjeseci.

Program je koncipiran tako da potiče međusobnu razmjenu znanja i razumijevanja o pitanjima od zajedničkog interesa za SAD i druge zemlje svijeta i nudi vrijedne mogućnosti za obrazovanje, razvoj liderstva i interakciju sa američkim i međunarodnim partnerima.

Program okuplja profesionalce mlađe i srednje dobi, sa izraženim liderskim sposobnostima, a kandidati moraju imati iskustvo u javnoj službi, potencijal za profesionalno usavršavanje i biti zainteresovani za aspekte politika  iz jedne od navedenih područja: Ljudski i institucionalni razvoj, Prava i slobode, Održiva zemljišta i Napredne zajednice.

Krajnji rok za prijavu je 1. avgust 2021. godine, a intervjui za nacionalnu selekciju održat će se sredinom avgusta 2021. godine.

Aplikacije se podnose on-line, a aplikacijski obrasi se mogu preuzeti na web stranici: https://apply.ii.org/apply/?sr=d7a40e24-fbb4-45dd-8371-0070621cdc63

Više inorfmacija o ovom programu mogu se pronaći na web adresi: https://www.humphreyfellowship.org