Skip to main content
Please wait...

Proces savjetovanja-Budućnost obrazovanja:Visoko obrazovanje za održivi razvoj 2030.

Datum

Pozivamo Vas da nam se pridružite da zajedno kreiramo budućnost obrazovanja,  25.01.2022. od 9.00 sati (ZOOM / YouTube) utorak.

Link za registraciju https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_OEMMBO3WSvehqXjcaBN5Dg

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Univerzitet u Sarajevu uz podršku Instituta za društvena istraživanja FPN UNSA pokreću proces savjetovanja „ Budućnost obrazovanja: Visoko obrazovanje za održivi razvoj 2030“, kako bi se išlo u korak sa globalnim trendovima (digitalne) transformacije društva, 4. industrijske revolucije i odgovorilo potrebama bosanskohercegovačkog društva, a koje su vezane za ubrzani tehnološki, ekonomski i društveni razvoj.

Cilj procesa savjetovanja je promišljanje o budućnosti visokog obrazovanja o ulozi UNSA u transformaciji našeg društva, regiona ali i cjelokupnog Planeta. Otvoreni dijalog, sučeljavanje pristupa i ideja treba da kreira zajedničku viziju, koju će svaki član akademske zajednice razumjeti i u čiju će implementaciju uložiti "i srce i pamet i imaginaciju”. U tom kontekstu želimo odgovoriti na pitanja: Šta trebamo nastaviti raditi? Šta trebamo prestati raditi? Šta trebamo novo uvesti, tj. dalje razviti?

Pridružite nam se da skupa i uz promišljanje o budućnosti proslavimo Svjetski dan obrazovanja.