Skip to main content
Please wait...

Turkiye Scholarships je objavio poziv za dodjelu stipendija stranim studentima, za studiranje na najprestižnijim univerzitetima u Turskoj u okviru tri ciklusa studija.

Turkiye Scholarships program finansiran je od strane turske vlade, a stipendije se dodjeljuju izvanrednim studentima i istraživačima za nastavak redovnog studija ili za kratkoročne programe na vrhunskim univerzitetima u Turskoj. Ovaj program ima za cilj izgradnju mreže budućih lidera posvećenih jačanju saradnje i međusobnog razumijevanja među zemljama.

Turkiye stipendije su jedinstvene zbog činjenice da one pored finansijske podrške, školarine, smještaja i zdravstvenog osiguranja, obezbjeđuju i univerzitetsku praksu te akademske, društvene i kulturne sadržaje stipendistima na svim nivoima visokog obrazovanja,

Više informacija o Programu Turkiye Scholarships dostupno je na internet stranici: https://www.turkiyeburslari.gov.tr a prijave je moguće slati do 20.februara 2022. godine putem linka https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr.