Skip to main content
Please wait...

Fakultet za inženjerstvo i menadžment Univerziteta u Novoj Gorici (Slovenija) sa ciljem razvoja procesa e-učenja pokrenuo je online master program "Liderstvo u otvorenom obrazovanju" (LOE) sa fokusom na digitalne vještine, te je ponudio stipendije za studente Zapadnog Balkana.

Ovaj program je razvijen u skladu sa UNESCO preporukom o otvorenim obrazovnim resursima i u saradnji sa  Međunarodnim istraživačkim centrom za umjetnu inteligenciju (IRCAI) pod pokroviteljstvom UNESCO-a, sa ciljem da se obrazuju i pripreme globalni lideri u otvorenom obrazovanju i da se razviju nove digitalne vještine.

IRCAI istražuje umjetnu inteligenciju i koordinira globalne projekte koji koriste umjetnu inteligenciju za rješavanje globalnih izazova, uključujući obrazovanje.

Upis u novu akademsku 2022/2023. godinu na master program biće zvanično otvoren 15.februara 2022. godine, a broj mjesta na ovom studijskom programu je ograničen.

Više informacija u vezi sa studijskim programom Liderstvo u otvorenom obrazovanju dostupno je putem linka: http://www.ung.si/en/study/school-of-engineering-and-management/study/2NVOI/, a podaci o načinu prijave mogu se pronaći na linku: https://www.ung.si/en/study/admissions/second-level-admissions/open_education/

 

Za sve dodatne informacije u vezi studija i mogućnostima za prijavu potrebno je kontaktirati Univerzitet u Novoj Gorici, odnosno stručnu saradnicu za otvoreno obrazovanje, dr. Ilić Tijanu: tijana.ilic@ung.si.