Skip to main content
Please wait...

Poziv na Konferenciju o evaluaciji i praćenju kampanje Demokratije ovdje / Demokratija sada

Datum

Po obavijesti Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo obavještava sve zainteresirane da će se Konferencija o evaluaciji i praćenju kamapanje Demokratije ovdje / Demokratija sada od strane Sekreterijata omladinske kampanje za revitalizaciju demokratije održati u Strazburu u periodu 31. januar – 2. februar 2023 (3 radna dana).

Konferencija je organizirana pod pokroviteljstvom islandskog predsjedavanja Vijećem Evrope i ima za cilj:

  • pregled rezultata kampanje na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, sa posebnom pažnjom na ključna pitanja i dobre prakse koje iz nje proizlaze.
  • omogućavanje umrežavanja, razmjenu iskustava i učenje jedni od drugih.
  • razvoj zajedničkog razumijevanje nastavka projekta i uloge koju svaki od učesnika može imati, zajedno sa relevantnim kanalima komunikacije i mjerama podrške.
  • Dalji razvoj plana aktivnosti u okviru nastavka projekta, sa posebnim osvrtom na aktivnosti na nacionalnom i lokalnom nivou i njihovu sinergiju sa aktivnostima predviđenim na evropskom nivou.

Konferencija će se održati na engleskom i francuskom jeziku uz simultano prevođenje. Rok za prijavu je 28. novembar 2022. godine, a link za prijavu na konferenciju se nalazi ispod teksta: 

https://youthapplications.coe.int/Application-forms/Application-form-Conference-on-the-Evaluation-and-follow-up-of-the-Democracy-Here-Democracy-Now-youth-campaign-Formulaire-de-candidature-Conference-Evaluation-et-suivi-de-la-campagne-de-jeunesse-Democratie-ici-Democratie-maintenant

Za više informacija kontaktirajte Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo na broj: 033-562-029

Trajno
Standardno