Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS: Nastavak podrške studentima s invaliditetom

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Aleksandra Nikolić potpisala je danas Sporazum u svrhu sufinansiranja boravka studenata sa invaliditetom  u Sportskom centru “Bossina” u Zaostrogu, sa  direktorom ovog centra Davorom Matićem.

“Ministarstvo već drugu godinu sufinansira ovaj projekt. U periodu od maja do oktobra naredne godine planirano je da u Sportskom centru Bosina boravi oko 70  studenata Univerziteta u Sarajevu, koliko i prošle godine, za što je iz Budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno  50.000 KM. Projekt je dio napora usmjernih ka unapređenju inkluzivnosti cjelokupnog obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo. Svesrdnu podršku realizaciji ovog projekta pruža i Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu”, naglasila je ministrica Nikolić ovom prilikom.

Amar Pašić, student Filozofskog fakulteta, zahvalio je Ministarstvu, u ime svih studenata korisnika ovog projekta. Osim benefita za zdravlje, istakao je da boravak u ovom centru za studente predstavlja i  sjajno iskustvo, priliku za druženje i učešće u raznovrsnim sportskim aktivnostima.

Kako je istakao direktor Matić, Sportski centar “Bossina” raspolaže sa 10.000 metara kvadratnih i jedan je od najvrednijih objekata kojima raspolaže BiH, odnosno Kanton Sarajevo, u inostranstvu. Posjeduje objekt sa 26 soba, restoran, kao i sportske terene za odbojku, košarku, mali nogomet i rukomet,  te  druge  površine. Istakao je da je cjelokupan prostor prilagođen za ugodan boravak studenata.

Slika