Skip to main content
Please wait...

Premijer Uk i ministar Krstić na Sajmu razvoja karijere i zapošljavanja mladih "STARfest" u Skenderiji

Više od 50 izlagača predstavit će se na dvodnevnom Sajmu razvoja karijere i zapošljavanja mladih "STARfest" koji je otvoren danas u sarajevskom Centru Skenderija.

Očekuje se da će sajam posjetiti oko 2.000 mladih, učenika i studenata, nezaposlenih, kao i roditelja i svih zainteresiranih uz više od 50 partnera, kompanija, nevladinih organizacija, institucija koje će govoriti o tržištu rada, poslovima budućnosti uz predstavljanje konkretnih ponuda za mlade – poslova, stažiranja, edukacija, stipendija.

Sajam su posjetili premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Pavle Krstić, koji su čestitali organizatorima na organizaciji, izrazivši zadovoljstvo što su u Skenderiji imali priliku vidjeti veliku zainteresovanost mladih.

"Jedan od prioriteta i riječi koje sam više puta koristio u svom ekspozeu bili su mladi, prilika i zapošljavanje, tako da mi je drago da ćemo za vrijeme trajanja sajma imati 2.000 mladih kojima će više od 50 izlagača nuditi prilike i poslove. Jedan od razloga zbog kojih sam preuzeo ovu poziciju, iako su mi spočitavali kako sa 33 godine mogu da budem premijer KS, je želja da pokažem da se može preuzeti odgovornost, da se može napraviti posao. Volio bih da mladi isto tako kroz ovaj sajam preuzmu odgovornost, dobiju posao i priliku da zajedno s Vladom KS grade bolju budućnost kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj BiH", rekao je Uk.

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade na sajmu ima svoj informacioni štand, na kojem će prisutni imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima za saradnju, podršku i rad s Ministarstvom.  

Kako je naveo ministar Krstić, resorno ministarstvo će ovaj događaj iskoristiti za upoznavanje mladih Kantona Sarajevo s planiranim aktivnostima izrade Strategije prema mladima za period 2024-2028. godine, te ih upoznati s mogućnostima za aktivno učeće u njenoj izradi kako bi dali svoj puni se doprinos da Strategija osigura bolji i kvalitetniji život i rad mladih u Kantonu Sarajevo.  

Slika