Skip to main content
Please wait...

PRIJEM ZA NAJBOLJEG BH TAEKWONDOISTU NEDŽADA HUSIĆA, OSVAJAČA SREBRNE MEDALJE NA EVROPSKIM IGRAMA U KRAKOWU

Bosanskohercegovački taekwondo olimpijac Nedžad Husić je protekle sedmice osvojio srebrenu medalju na trećim Evropskim igrama Krakow Malopolska 2023. u kategoriji do 74 kilograma.

Ponosni na historijski uspjeh i prvu medalju u taekwondou za Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministar kulture i sporta Kenan Magoda i ministar za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Pavle Krstić ugostili su danas jednog od najuspješnijih bh. sportista i uputili mu čestitke na osvajanju srebrne medalje.

"Svoje dosadašnje vrhunske sportske rezultate Nedžad je krunisao osvajanjem srebrne medalje na Evropskim igrama i time pokazao svjetsku klasu. Fenomenalnim nastupom i medaljom koju je donio u našu zemlju, sve nas je učinio ponosnim i sretnim. Od srca čestitam i Nedžadovom timu, ocu i teneru Harisu Husiću i Taekwodno savezu BiH na uloženom trudu, koji se na kraju uvijek isplati", rekao je ministar Magoda.

Ministar je dodao da će Husić uvijek imati podršku resornog ministarstva, da vjeruje u Nedžada i da se nada da je ovo samo sjajan uvod na putu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Premijer Uk također je čestitao na izuzetnom uspjehu koji je mladi sportista donio u naš grad i državu. Dodao je kako će Vlada Kantona Sarajevo nastaviti pružati podršku našim najboljim sportskim ambasadorima.

Nedžad Husić i njegov tim zahvalili su se premijeru i ministrima na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj podršci, te istakli kako će i u narednom periodu nastojati da Bosnu i Hercegovinu predstavljaju na najbolji način.

Slika