Skip to main content
Please wait...

Promocija prvog omladinskog PR tima Kantona Sarajevo

Datum

Jučer, 04.07.2023. godine je održana svečana promocija početka rada prvog Omladinskog PR tima Kantona Sarajevo. Uvodno obraćanje imali su Nihad Uk, premijer i Pavle Krstić, ministar nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo.  

Omladinski PR tim je novi eksperimentalni program šestomjesečne edukacije i prakse za 19 odabranih mladih u Kantonu Sarajevo koji će se baviti informiranjem svojih vršnjaka o raznim prilikama koje Kanton i drugi akteri nude mladima u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja, slobodnog vremena, kulture, sporta, aktivizma i dr. Pored toga, ovaj tim će ponuditi i vlastite preporuke i prijedloge kako unaprijediti pojedine usluge i programe Kantona Sarajevo.  

Ovaj program realiziraju Kanton Sarajevo (Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS) i vodeća info platforma za mlade u BiH - HOCU.ba Munja Inkubatora.  

Jedan od povoda kreiranja ovakvog programa je i proces razvoja Strategije za mlade Kantona Sarajevo 2024-2028 u kojem je najvažnije uključiti što više mladih koji žive na prostoru KS i kreirati dvosmjernu i redovnu komunikaciju između mladih i institucija.

Trajno
Standardno