Skip to main content
Please wait...

Program stipendiranja na Master studijama za žene iz oblasti STEM nauka

Ured Britanskog Savjeta (British Council) u Bosni i Hercegovini obavještava da je otvorio tri programa stipendiranja na Master studijama za žene iz oblasti „STEM“ nauka. Ovaj program stipendiranja odnosi se na sve zainteresovane kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana. Cilj ovog programa stipendiranja je da se žene motivišu za nastavak svoje profesionalne karijere u nauci. Ovaj stipendijski program se realizuje u partnerstvu sa tri renomirana Univerziteta u Velikoj Britaniji i to:

  • Cranfield University,
  • University of Saint Andrews,
  • University of Glasgow.

Osnovna ideja ovog stipendijskog programa je da se stečeno znanje odmah primjeni u Bosni i Hercegovini, tako da se od učesnica ovog programa zahtijeva da se po okončanju programa vrate nazad u Bosnu i Hercegovinu. Program nema ograničenja po pitanju starosti zainteresovanih kandidatkinja, a također omogućava da se prijave i žene sa djecom.

Zainteresovane kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine prijavu podnose direktno na željeni Univerzitet u Velikoj Britaniji, a krajnji rok za podnošenje prijava je 30.04.2024. godine.

Sve neophodne informacije koje se tiču ovog programa stipendiranja mogu se dobiti upitom na sljedeću e-mail adresu: WomenInStem.Scholarships@britishcouncil.org.