Skip to main content
Please wait...

UNIVERZITET U SARAJEVU PROMOVISAO 55 DOKTORA NAUKA

Datum

Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Sarajevu upriličena je u četvrtak, 23. juna 2022. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Svečanosti je prisustvovala i ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Aleksandra Nikolić.

Ministrica Nikolić je navela da ovaj svečani čin označava trenutak kada društvo prepoznaje i slavi postignuća, zalaganje i odricanje, potcrtava da je od danas naše društvo bogatije i snažnije, da je sposobnije da na kreativan način odgovori na vrlo kompleksne izazove sa kojima se suočavamo i lokalno i globalno. Doktoranticama i doktorantima je poručila: „Nadam se da ste spremni i motivisani da prihvatite izazove, da ste spremni da gradite sarađivačke mreže sa svim ljudima dobre volje, kako bi svoje znanje i kreativnost aplicirali stvarajući nova, inovativna rješenja koja će oblikovati svjetliju budućnost Bosne i Hercegovine. Zamišljajte i stremite ostvarenju onoga što se danas čini nemogućim-stvorite odgovornu, otvorenu, inkluzivnu, slobodoumnu i progresivnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će povjerenje biti odgajano, a dignitet i integritet cijenjen, prepoznat i poštovan.“

Uz čestitke na izuzetnom akademskom i naučnom postignuću ministrica Nikolić je dodala: „Nemojte izgubiti želju da proučavate, da razumijete svijet oko sebe. Ohrabrite druge da krenu težim putem, da prihvate izazove, da ponude rješenja, da stalno uče i napreduju. Sigurna sam da ćete biti uzdanica i ponos vaše porodice, Univerziteta u Sarajevu i Bosne i Hercegovine“.

Trajno
Standardno