Skip to main content
Please wait...

Ministrica Husić-Mehmedović: Podrška Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Melika Husić-Mehmedović i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, akademik Muris Čičić potpisali su danas ugovor o finansiranju redovnih djelatnosti Akademije od strane Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto ovom prilikom, riječ je o vrlo važnoj podršci bez koje Akademija, kao centar naučnoistraživačke djelatnosti, ne bi mogla da opstati. 

U tom smislu, kako je naveo profesor Čičić, finansijska podrška Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS je presudna za opstanak i nesmetan rad Akademije.

Ministrica Husić-Mehmedović kazala je da je Akademija institucija od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, te je samim tim po prvi put zvanično prepoznata u Kantonu Sarajevo od strane resornog Ministarstva.

"Na ovaj način finansijski podržavamo njen rad i opstanak. Apelujem i na druge instance vlasti da podrže najznačajniju naučnoumjetničku instituciju u BiH kroz finansijske, ali i druge vidove podrške", rekla je ministrica Husić-Mehmedović.

 
Slika