Skip to main content
Please wait...

Sufinansiranje doktorskih studija za dobitnike “Zlatnih znački”

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo je opredijeljeno da mlade ljude stavi u centar svih aktivnosti, a posebno ka naučnoj izvrsnosti i mladima, te stvaranju boljih uslova za studiranje i dalje napredovanje u svim aspektima njihovog života i rada.

Kao svojevrstan kontinuitet u podršci naučnoj izvrsnosti, Ministarstvo će sufinansirati 24 kandidata upisanih u prvu godinu doktorskih studija studijske 2021/2022. godine, preciznije polaznike III ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu, a koji su dobitnici priznanja „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“. 

„Dobitnici ‚Zlatnih znački‘ su svojim trudom i rezultatima koje su pokazali u prethodnom periodu zavrijedili punu institucionalnu podršku, te svojim znanjem čine stubove i okosnicu naučne zajednice i društva u cjelini, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire“, poručili su iz ovog ministarstva. 

Ministarstvo će i u budućnosti nastaviti sa punom i bezrezervnom podrškom studentima, naučnicima i mladim u Kantonu Sarajevo u nadi da će se izdvojena novčana sredstva za podršku i sufinansiranje povećavati iz godine u godinu. 

 

Slika