Skip to main content
Please wait...

"CREDU" PROGRAM STIPENDIRANJA DOKTORSKOG STUDIJA

Obavještavamo vas da Univerzitet u Koventriju (Coventry University), Univerzitet Arhus (Aarhus University) i Vijeće Evrope (Council of Europe) pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave na doktorski program stipendiranja, koji počinje u septembru 2023. godine.

Uspješni kandidati će se upisati u Centar za globalno učenje (GLEA) Coventry Univerziteta kao matičnu ustanovu i na program doktorskog istraživanja "Cotuelle" programa, pod nadzorom supervizora sa univerziteta Coventry i Aarhus i stručnjaka za politiku Vijeća Evrope.

Doktorski studij će uključivati boravak od najmanje jedne godine u Centru za budućnost visokog obrazovanja (CHEF), Univerziteta Arhus u Danskoj, i do šest mjeseci za obavljanje terenskog rada sa stručnim savjetnikom Vijeća Evrope u Strazburu, Francuska.

Program nudi doktorskim istraživačima priliku da unaprijede svoje vještine i stručnost u oblasti visokog obrazovanja i ostvare dvostruku diplomu iz Coventryja i Aarhusa.

Programom se obezbjeđuje stipendija, troškovi školarine i dodatne naknade.

Za više detalja zainteresovani kandidati mogu pristupiti sljedećem web site-u: https://www.coventry.ac.uk/research/research-opportunities/research-students/making-an-application/

Aplikacije se podnose online, putem web adrese: https://pgrplus.coventry.ac.uk/studentships/ge-the-role-of-universities-in-creating-a-democratic-europe, najkasnije do 07.04.2023.godine.

Više informacija o ovom doktorskom programu stipendiranja kandidati mogu dobiti od kontakt osoba: Dr Que Anh Dang (queanh.dang@coventry.ac.uk) i Prof. Sue Wright (suwr@edu.au.dk). 

Stipendija
Visoko obrazovanje